De Nieuwe Veiling | Noord-Scharwoude

Ca. 160 woningen + 45 appartementen over verschillende fasen

Op het voormalige veilingterrein De Wuijver in Noord-Scharwoude maken de oude bedrijfsgebouwen plaats voor nieuwbouw. In de nieuwe woonwijk ‘De Nieuwe Veiling’ worden in totaal 240 woningen gerealiseerd: eengezinswoningen en appartementen voor alle doelgroepen.

De nieuwbouwlocatie beslaat een terrein van circa 10 hectare, op de plek van de vroegere groenteveiling in Noord-Scharwoude Het gebied wordt ontsloten door de Oranjestraat, de Veilingweg, de Juliana van Stolbergstraat en de Oostelijke Randweg. In de nieuwe woonwijk is plek voor alleenstaanden, stellen en gezinnen, starters, doorstromers en senioren.

De veiling heeft haar oorspronkelijke functie verloren en wordt al jaren niet meer gebruikt. Met de herontwikkeling van het voormalige veilingterrein, tezamen met enkele bedrijfsgebouwen van het aangrenzende bedrijventerrein de Wuyver, transformeert het gebied naar een aantrekkelijke woonwijk die aansluiting vindt bij het dorp Noord-Scharwoude. Om de sfeer van de voormalige veiling te bewaren is gekozen de oude loswal, die gedeeltelijk nog in haar oorspronkelijke staat aanwezig is, op te nemen in het stedenbouwkundig plan.